Irakisk TV och Konst

Hallå i stugan!

Idag har jag haft turen att uppleva nya roliga saker. Det började med en morgonleverans till en väldigt varm och hjärtlig kvinna och fortsatte med en idèrik träff med Konstnärsgruppen jag är en del av. FORMBART heter den och jag har nämnt den förut… 6 kvinnor – 6 konstnärer – 6 tekniker.

Vi åkte ut till Galleri Arild för att titta på Isa S Ursings utställning som gjorde sig oerhört vacker på kalkstensvita väggar. Inspirerande hur hon blandar och överhuvudtaget kommer på att använda sig av olika material och det blanka skimrade mystiskt i ljuset från solen som var högst delaktig idag!
iiiiiiiiiiiiiiiiiiSedan var det dags att ”dra” vidare till Krapperup för att se en omfångsrik samlingsutställning. Vår Annika Thorsén medverkade med ett spännande fritt broderi med ett litet broderat självporträtt som avsändare. Det var coolt!

Till Krapperup anlände även en reporter från Iraks största tv-kanal. Han hade som uppdrag att göra ett reportage om en annan av våra medlemmar; Areej Almansory, en kvinna med Irakiska rötter och gedigen konstutbildning som idag bor och verkar i Sverige. Som inledning filmade han Inga-lill Angbäck som berättade om vår grupp.
iii
Därefter fick jag möjlighet att berätta vad jag ser i Areejs konst.
iiiiHuvudpersonen befinner sig i mitten på bilden nedan.
iiiiiiOch jag grabbade tag i micken. Jag gillar det och så fort jag fick chans ställde jag en fråga till själva reportern. Frågan i sig är oväsentlig men jag kan förstå om ni undrar vad jag sa efter att ha sett nedan bildserie. But sorry, my lips are sealed 🙂
iiiiiiiiii
Opps, tecnical problems…
iiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiii.jpg
iiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiii
iiiiiiiiiiiiiiiii
Avslutningsvis vill jag framhålla vår grupp i helhet men kanske Areej lite extra idag som får ett reportage i Irakisk TV!!! Hurvida jag kommer synas där är irrelevant. Huvudsaken är att jag fick leka med micken idag. 🙂

Over and out /C