”Mitt” Pingis-EM i bilder och lite text!

Hej!

Om det undgått någon deltog jag i Veteran-EM i Helsingborg förra veckan. Lokala bordtennisklubben Rekord stod som värd och gjorde det på ett briljant sätt och jag är väldigt ödmjuk inför alla fantastiska ideella krafter.
Veckan var en grym upplevelse!

Efter ett pingisuppehåll på ca. 20 år kom suget att få vara med om detta evenemang. Min goda vän, tillika jädra bra pingisspelare, ställde upp som sparringpartner i ett par månader. Tack Carro! Och sen körde jag… 27

Välbesökt EM-invigning med barn som flaggbärare. Min son God fick bla. äran. Applåder och en stolthet att få uppleva detta infann sig.

28

Vacker sång och musik och konferancieren blev inkallad på extra-nummer varpå hon lät åskådarna från 36 olika länder nynna med i L.Berghagens; En kväll i juni. Kommunens representant sa några väl valda ord men när spontaniteten tog överhand blev det som bäst när hon sa; Oh, I tappt the Words 🙂 När hon inte fann orden hon ville på engelska.

26

2100 st. pingisspelare är inga tråkmånsar; uppe och hoppade, sjöng med och applåderade! 40- upp till 90-åringar. Mäktigt.

29

Logotypen till EM har jag gjort. Jag tänkte fart o fläkt och skruvade bollar. Jag tänkte gul och blå som Sveriges färger. Jag tänkte prispallar och målet att vinna. Jag tänkte på glädjen att spela pingis.
Min skickliga vän Jessica Persson hjälpte mig att förverkliga loggan från handritat till tryck- och datorvänligt original. TACK Jess!

25

Och loggan syntes i princip överallt! Här i nederkant på det stora jumbotronen högt uppe i taket på Arenans A-hall.

19

Jag var tom. noga med maten under veckan. Det kändes så lätt och så bra att underlätta aktiviteterna.

23

Nuförtiden spelar jag mest innebandy och jag använde lite av våra kläder i pingishagen också. Uppvärmningen blev en blandning av vad jag kom ihåg från pingisen och hur vi brukar göra på innebandyn. Kände mig totalt stark och mjuk i kroppen efter det i den vackra löpslingan utanför arenan.

22

Förr i tiden var jag mycket märkbart nervös emellanåt men nu kände jag mig lugnare. Trodde jag. Jag skrattar så när jag ser ovan bild. Snacka om spänd! Jag var jättespänd men nog mer av upplevelsen. Nervositeten hölls på en bra nivå då det istället var fokus på att ha roligt. Tack o lov glömdes nervositeten bort lite. På bilden har jag värmt upp med pingisspel och är på väg mot min första match.

12

Man kör gruppspel med 4 tjejer i varje. Jag deltog i klassen 40-50 år. En ryska och två tyskor fick jag möta och inför matcherna delade de andra ut presenter… Om jag bara vetat att det är så det går till, hahaha. Älgen är en finsk ölöppnare 🙂 (flaggan är bakpå)

21

Med tanke på att jag aldrig tillhört toppen i Sverige och att jag inte tränat på många år hade jag målsättningen att jag skulle vinna ett set och att jag skulle kämpa på varje boll och att ha roligt. Här har jag uppfyllt min dröm! Mot ryskan som dessutom gick väldigt långt i tävlingen. Dessutom blev det en seger mot en tyska. Så Nöjd med det tillsynes lilla!

18

Av supportern Ola fick jag denna pin. Det är ju trots allt en tävling mellan länder.

17

Catharina Brüggmann, representing SWEDEN 🙂

16

5 hallar och 87 bord! Coolt.

20

Gruppspelsresultat

10

Och där har vi loggan igen. På informationsdisken. Det var också där jag fick möjlighet att sälja mina fårprodukter! Med hjälp av alla härliga kvinnor och män.

9

Uppställt och klart och väntar på rusning.

11

Och rusningen kom! Fasiken vad roligt!

slovak

På bilden ovan har vi en Slovak. Han köpte både kudde och necessär. Fastän jag aldrig mött honom förut känns han och alla andra spelare som vänner. Det är en väldigt bra stämning på pingisevenemang och att man umgås i alla åldrar och kön bidrar nog till det.

2

Jag och namn… Jag minns inte vad kvinnan på bilden ovan heter. Det jag minns är att hon är oerhört trevlig och ödmjuk. Dessutom talar hon flytande tyska och sålde med glädje får till en massa Tyskar. Bla.  TACK! På bilden packar vi ner en kudde till minsta möjliga resväske-volym 🙂

6

Jag hade tur som var på plats vid Informationen när vackra, norska Anne tittade förbi. Vi förstod varandra :o) och jag blev väldigt glad av mötet! TACK för köpet! Vi hörs vidare Anne 🙂

14

Vad vore en WC-skylt utan EVC-loggan?

15

Eller på alla CREW-tröjor.

24

Här syns loggan också i nederkant på den gigantiska skylten på arenans fasad.

33

Och igen…

31

Och igen…

8

Sista uppladdning i damrummet innan matchspel. Nu ser jag lite lugnare ut efter att redan ha spelat några matcher :o) Loggan på väskan :o)

13

Och på nummerlappen. Här är jag redo för dubbelmatcher! Vi vann 3 matcher och förlorade 2…

5

Man tog också ofta bilder på de man skulle möta eller mött. Min dubbelpartner är härliga Karin Millbert från Norrlands mörka skogar.  Hon ses i den rosa kjolen och jag är så glad att hon ville bli min partner! Hon är dessutom väldigt lik mig gällande att komma i tid och att ha koll på sina saker, hahaha! Kram Karin! Vi gjorde det bra och ska göra det ännu bättre 🙂

4

Att ta foto efter en vinst var roligare! Svenska flaggor kastades in från publiken!
Tack Ola och God för stödet! Och ni andra!

7

På den röda pingismattan! #stolt #glad

32

Denna sk-tglada tyskan känner jag inte men som sagt…man är vän med alla och jag ville inte undvika hennes enorma silverglädje!

3

Och här får jag hålla i en guldmedalj! Så snygg loggan blev på den!

Det här vill jag göra om. Det vill min vän Lars Falk också och vi har bestämt oss för målet; Veteran-EM i Budapest 2019! Tror nog jag kan få med några till, eller hur Caroline H?! :o)
TACK TACK kära pingisfamilj för härliga dagar! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s